SANN MÄNNISKA: EN BOK OM SKAPELSE OCH HELIGHET

Inbunden
Svenska
09-11-2017
297 Kr
I Lager
ISBN
978-91-7387-579-0

Vad är det som gör en människa till människa? Vad betyder det att vara skapad av Gud? Finns det ett syfte med det mänskliga livet?

Mer information

Vad är det som gör en människa till människa? Vad betyder det att vara skapad av Gud? Finns det ett syfte med det mänskliga livet? Genom hela historien ekar ropet Människa, vem är du? Ändå tycks osäkerheten kring människans väsen inte avta.

I Sann människa hjälper karmelitbrodern Wilfrid Stinissen oss att förstå den mänskliga naturen och hur vi ska se på människans ursprung och mål. Om man vet något om startpunkten och slutstationen vet man ju också en hel del om vägen. Skapelsen är början, och målet är gudomliggörelse - helighet - säger Stinissen.

Den traditionella teologin har kanske inte alltid lagt tillräcklig vikt vid skapelsen när den har betraktat människans natur. Ändå är det skapelsen som utgör grunden till allt, visar Stinissen. När Gud skapar människan har han redan Kristus i tankarna. Han formar henne efter hans modell. Hon får alla de resurser som behövs för att steg för steg bli lik honom.

Libris förlag satsar nu - med start hösten 2017 - på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av karmelitbrodern Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

Wilfrid Stinissen (1927 2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han genom åren gett ut ett tjugotal böcker. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

Mer information
BandtypInbunden
FörfattareSTINISSEN, WILFRID
FörlagLIBRIS MEDIA AB
Utgiven9 nov. 2017
Mer information
SpråkSvenska
VarugruppSpiritualitet och uppbyggelse
Skriv en recension
Du recenserar:SANN MÄNNISKA: EN BOK OM SKAPELSE OCH HELIGHET
Undrar du något om denna produkt?
Ställ din fråga nedan, vi återkommer så fort som möjligt.