LIVSHJÄLP I EN OROLIG TID

Själavård i forksning och beprövad erfarenhet
Häftad
Svenska
21-12-2020
297 Kr
Beställningsvara. Ca 7 dagars leveranstid
ISBN
978-91-7387-882-1

Vi lever i en tid som präglas av oreda, turbulens och oro. I en sådan tid hör själavård och andlig vägledning till kyrkans viktigaste praktiker.

Mer information

Vi lever i en tid som präglas av oreda, turbulens och oro. I en sådan tid hör själavård och andlig vägledning till kyrkans viktigaste praktiker. Boken Livshjälp i en orolig tid är skriven i skuggan av covid-19 pandemin och bottnar i såväl forskning som beprövad erfarenhet. Här medverkar ett antal av Sveriges mest erfarna själavårdare tillsammans med forskare som studerat själavård och andlig vägledning vetenskapligt.

I boken analyseras de kulturella förutsättningarna för själavård genom kapitel om stress, sekularisering och digitalisering. Samtidigt undersöker författarna vad olika själavårdstraditioner kan bidra med i mötet med dessa nutida utmaningar.

Genom sin unika kombination av vetenskaplig forskning och kyrklig erfarenhet bidrar boken till insikter som värnar det väsentliga i livet, och på så sätt bidrar till livshjälp. Det är en bok som inte bara är läsvärd för präster, pastorer, diakoner och själavårdare, utan för alla som är intresserade av det goda, vägledande samtalet.

Boken är den elfte volymen i Tro & Liv Skriftserie, som ges ut i samarbete mellan Enskilda Högskolan Stockholm, Equmeniakyrkan och dess medarbetare och Libris bokförlag.

Författare:

Liselotte J Andersson, pastor och författare. Daniel Brattgård, sjukhuspräst och sakkunnig, statens medicinsk-etiska råd (1994 2012). MarieAnne Ekedahl, docent i religionspsykologi och pastor i Equmeniakyrkan. Maria Fässberg Norrhall, Pastor i Equmeniakyrkan och legitimerad läkare. Magnus Hagevi, professor i statsvetenskap. Cecilia Melder, teol.dr i religionspsykologi och präst i Svenska kyrkan. Hans Nilsson, leg. psykoterapeut och pastor i Equmeniakyrkan. Larsåke W Persson, pastor i Equmeniakyrkan och diplomutbildad vid S:t Lukasstiftelsen. Anders Svensson, pastor i Equmeniakyrkan, har arbetat som sjukhuspastor samt själavårdare inom krimnalvården inom kriminalvården. Anneli Winell, teol.dr i religionssociologi och lektor vid Enskilda Högskolan Stockholm.
Mer information
UndertitelSjälavård i forksning och beprövad erfarenhet
BandtypHäftad
FörfattareEKEDAHL, MARIANNE (RED)
FörlagLIBRIS MEDIA AB
Mer information
Utgiven21 dec. 2020
SpråkSvenska
VarugruppPsykologi, själavård, samlevnad
Skriv en recension
Du recenserar:LIVSHJÄLP I EN OROLIG TID
Undrar du något om denna produkt?
Ställ din fråga nedan, vi återkommer så fort som möjligt.