FILOSOFINS HISTORIA

Inbunden
Svenska
19-11-2020
795 Kr
Beställningsvara. Ca 7 dagars leveranstid
ISBN
978-91-44-11446-0

Filosofins historia innehåller en översikt över hela den västerländska filosofins utveckling från försokraterna till 1980- och 1990-talens tänkare.

Mer information

Filosofins historia innehåller en översikt över hela den västerländska filosofins utveckling från försokraterna till 1980- och 1990-talens tänkare. Boken uppmärksammar personligheter, skolor och strömningar, men också de filosofiska verkens litterära utformning och institutionella miljö. Den filosofiska problemutvecklingen sätts in i ett allmänt idéhistoriskt perspektiv.

Boken har funnits i drygt tjugo år och var när den publicerades den första allmänna filosofihistoria av större omfång som skrivits på svenska på drygt trettio år. Den andra upplagan utvidgades med nya utvecklingstendenser inom filosofin, såsom den så kallade dygdeetiken och medvetandets psykologi. I den tredje reviderade upplagan uppmärksammades aktuella utvecklingstendenser inom filosofin såsom det förnyade intresset för religionen i dess relation till etik, samhälle och livsåskådningsfrågor. I denna fjärde upplaga har framställningen på flera punkter kompletterats och uppdaterats. Litteraturförteckningen har förts fram till hösten 2016.

Filosofins historia används som kursbok vid universitet och högskolor. Den är lämplig inom filosofi och idéhistoria, men också användbar för exempelvis teologer och litteraturvetare. Boken vänder sig också till en filosofiskt och historiskt intresserad allmänhet.
Mer information
BandtypInbunden
FörfattareNORDIN, SVANTE
FörlagSTUDENTLITTERATUR
Utgiven19 nov. 2020
Mer information
SpråkSvenska
VarugruppFilosofi
Skriv en recension
Du recenserar:FILOSOFINS HISTORIA
Undrar du något om denna produkt?
Ställ din fråga nedan, vi återkommer så fort som möjligt.