DEN ENKLA VÄGEN TILL HELIGHET EN BOK OM THÉRÈSE AV LISIEUX

Inbunden
Svenska
07-09-2018
285 Kr
In stock
ISBN
978-91-7387-743-5

Thérèse är en ung fransyska som tidigt har en märklig erfarenhet av Gud. Den kännetecknas av en djup kärlek till Jesus något som utmärker hela hennes liv och andlighet

More info

Thérèse är en ung fransyska som tidigt har en märklig erfarenhet av Gud. Den kännetecknas av en djup kärlek till Jesus något som utmärker hela hennes liv och andlighet. Vid femton års ålder träder hon in i karmelitklostret i Lisieux. Hon drabbas sedan av svår sjukdom och dör endast 24 år gammal. Hundra år efter sin död utnämns Thérèse till kyrkolärare inom Katolska kyrkan. I Den enkla vägen till helighet skildrar karmelitbrodern och den mycket uppskattade författaren Wilfrid Stinissen hennes liv, kallelse, mystik och teologi.

Thérèse framstår som en av karmelittraditionens mest fascinerande personer. Mycket ung och helt utan officiell skolning bär unga Thérèse på en fromhet och mystik som är av säregen art. Hennes väg till helighet är den raka och enkla vägen, och hon har ett speciellt bidrag att ge till dagens kristenhet: hon lär oss något om bråddjupen hos Gud och glädjen i att vara liten och tomhänt inför Gud. Libris förlag påbörjade hösten 2017 en satsning på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

Wilfrid Stinissen (1927 2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat Mitt liv i dina händerI dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.
More Information
BandtypInbunden
FörfattareSTINISSEN, WILFRID
FörlagLIBRIS MEDIA AB
Utgiven7 sep. 2018
More Information
SpråkSvenska
VarugruppKarmeliterna
Write Your Own Review
Du recenserar:DEN ENKLA VÄGEN TILL HELIGHET EN BOK OM THÉRÈSE AV LISIEUX
Undrar du något om denna produkt?
Ställ din fråga nedan, vi återkommer så fort som möjligt.