En kort introduktion till RELIGIONSDIALOG

Häftad
Svenska
09-09-2023
175 Kr
In stock
ISBN
978-91-89506-04-6

RELIGIONSDIALOG innebär i första hand samtal som förs mellan företrädare för olika religioner. Joseph Ratzinger, sedermera påve Benedikt xvi († 2022), menade att religionsdialog är samtal med ett uttryckligt mål: att söka sanningen. Det gäller alltså att inte enbart vittna om sin kristna tro, utan att vara öppen för att också själv ta ett steg vidare i sitt sökande efter sanningen. I dagens samhälle möts människor dagligen över religionsgränser – i skolor, på arbetsplatser, i bostadsområden eller i samband med fritidsaktiviteter. Också i denna mer privata sfär kan religionsdialog äga rum.

I denna bok presenteras religionsdialog ur katolska kyrkans perspektiv. Här får vi en bakgrund till hur denna form för dialog har vuxit fram och de viktigaste officiella kyrkliga dokumenten presenteras. Varför är dialog och samarbete så viktiga i dagens samhälle? Hur hänger mission och dialog samman? Hur kan man rent praktiskt bedriva religionsdialog? Vilka är de största utmaningarna? Det är några av de frågor som diskuteras i denna bok.

Häftad, ill., 152 sid.

HEDVIG LARSSON (f. 1963) är teologie doktor i religionshistoria, har examen från kulturvetarlinjen och är utbildad folkhögskolelärare. Hon har varit verksam som lärare vid högskolor och folkhögskolor med såväl kristen som muslimsk respektive judisk profil. Hon arbetar idag vid S:ta Birgitta folkhögskola och är ledamot av Kommissionen för interreligiös dialog (KID) i Stockholms katolska stift.

More Information
BandtypHäftad
FörfattareLARSSON, HEDVIG
FörlagVERITAS FÖRLAG
Utgiven9 sep. 2023
More Information
SpråkSvenska
VarugruppVeritas Förlag
Write Your Own Review
Du recenserar:En kort introduktion till RELIGIONSDIALOG
Undrar du något om denna produkt?
Ställ din fråga nedan, vi återkommer så fort som möjligt.