JESUITERNAS HISTORIA I SVERIGE 1879 – 2001

Inbunden
Svenska
16-05-2024
265 Kr
In stock
ISBN
978-91-87389-90-0

NYHET

BOKHANDLARE, CHEFREDAKTÖR, ansvarig för flyktingarbete, generalvikarie, forskare, författare, kaplan, kock, kyrkoherde, portvakt, professor i etik, rektor, skräddare, studentpräst, universitetslärare – alla dessa uppgifter vittnar om den mångfald av uppdrag som har varit och är förenade med kallelsen att leva i Jesu sällskap – i jesuitorden – i Sverige.

Jesuiternas bidrag till den katolska kyrkans återetablering i Sverige är omfattande och betydelsefullt. Till en början stod församlingsarbetet i centrum för missionen, men så småningom kom de intellektuella verksamheterna mer i förgrunden, med föredrag, författarskap, bokutgivning, tidskrifter, kurser, bokhandel, studier och forskning och inte minst genom grundandet av en högskola för filosofi, teologi och kultur – Newmaninstitutet i Uppsala.

Jesuiterna i Sverige har i allra högsta grad medverkat till att den katolska kyrkan på nytt tagit plats i det offentliga rummet och i det intellektuella samtalet. I boken Jesuiternas historia i Sverige 1879–2001 har jesuitpatern Klaus Schatz, tidigare professor i kyrkohistoria i Frankfurt am Main, utifrån skriftliga källor och genom intervjuer med dem som idag lever i Jesu sällskap i Sverige ingående skildrat hur detta gick till och vilka de inblandade var.

Svensk översättning av Kaj Engelhart & Veritas Förlag.

Inbunden, ill., 237 sid.

Boken är tryckt med bidrag från Birgittaföreningen, Franz-von-Sales-Stiftung/Bonifatiuswerk & Samfundet Pro Fide et Christianismo som förvaltare av kyrkoherde Nils Henrikssons stiftelse.

More Information
BandtypInbunden
FörfattareSCHATZ, KLAUS, SJ.
FörlagVERITAS FÖRLAG
Utgiven16 maj 2024
More Information
SpråkSvenska
VarugruppJesuiterna
Write Your Own Review
Du recenserar:JESUITERNAS HISTORIA I SVERIGE 1879 – 2001
Undrar du något om denna produkt?
Ställ din fråga nedan, vi återkommer så fort som möjligt.